Az oroszok után az Airbnb-sekkel pofozkodik Soproni Tamás

Terézváros lapra szerelt IKEA-polgármestere minden sarokban ellenséget szimatol. De ki lehet még a spájzban?

A kis ravasz megelégelte, hogy sokan óriási hasznot húznak a szállásadásból: jól meghúzta őket!

A VI. kerület pehelysúly polgármestere folytatja a politikai pofozkodást. A saját bevallása szerint az önkormányzati hivatali iratokat egész egyszerűen nem értő Soproni Tamás lassan valamiféle elszabadult hajóágyúra emlékeztető utcai harcosba megy át, hiszen minden sarokban ellenséget szimatol. Nemrég diplomáciai miniháborút kirobbantva parkolóstopot hirdetett az Orosz Föderáció Nagykövetségének, legújabb kiszemelt áldozata pedig ugyan kisebb, mint a keleti medve, de mégis egy olyan jelentős réteg, mely aligha nézi jó szemmel a botcsinálta polgi ámokfutását, aki úgy mozog Terézváros élén, mint lila tehén a porcelánboltban.

A momentumos zsúrfiú konkrétan az Airbnb-szállásadókat pécézte ki, és ha már így tett, ünnepi hangulatában beléjük is rongyolt. Terézvárosi képviselő-testülete csütörtöki döntésével január 1-jei hatállyal olyan brutális sarccal szórta meg a VI. kerületi szálláskiadókat, hogy azt biztos nem teszik zsebre no meg a karácsonyfa alá!

A jelenlegi szabály az, hogy a VI. kerületi szállásadóknak parkolóhelyet kell biztosítaniuk vendégeiknek, ha pedig ezt nem tudják megtenni, pénzben megváltják a parkolóhelyet az önkormányzatnál. A megváltás összegét emelte most föl az önkormányzat a korábbi 1,2-1,5 millió forintról üzletegységtől és elhelyezkedéstől függően 2,8-5,6 millió forint közötti összegre. A pestiesen szólva pofátlanul durva adóemelés alighanem szépen földhöz csapja majd az érintetteket, az üzleteket, a szállodákat, illetve legnagyobb tömegben a rövid távú lakáskiadásra szakosodott Airbnb-seket (a kerületben ugyanis minden tizenötödik lakást így adnak ki, vagyis sokan élnek – vagy már inkább talán csak éltek(!) ebből...).

Kiművelt és kiokosított balliberálishoz méltóan Soproni persze meg tudja magyarázni az adóemelést, a sarcolást. Egyúttal ki is mutatja foga fehérjét, mikor az önkormányzat közleményében azon sivalkodik, hogy az Airbnb-üzletnek „a haszna a tulajdonosokhoz áramlik, a költsége és a következményei – például zaj, parkolás, takarítás – viszont a kerületben élőket terhelik”. A hangsúly természetesen a mondat első felén van, hiszen a nyilatkozat amiatt is hisztizik, hogy sokan „óriási hasznot húznak” az Airbnb-zésből...

Pontosabban csak húztak, mert most a lila polgi jól meghúzta őket. Vagyis kénytelenek lesznek összehúzni magukat. Soproni amúgy azt ígéri, a megemelt adókból befolyó többletforrást „a kerületben lakók életkörülményeinek javítására, a parkolási káosz mérséklésére és egy zöldebb Terézváros kialakítására” fordítják majd. Rossz nyelvek szerint a balliberális pozícióosztogatás árnyékában a felduzzasztott alpolgármesteri és tanácsnoki kar, a kerületi kádertemetőben elhelyezett párt- és elvtársak, haverok megemelt bérének kitejelésére is jól jön majd a szállásadók megkopasztása, a politikai kifizetőhelynek maszkírozott önkori büdzséjének felturbózása...

Kiéhezteti a terézvárosi gyerekeket Soproni Tamás?

Mint az elefánt a porcelánboltban: az új zsúrpolgi beleszállt az önkormányzat eddigi közétkeztetési eljárásába. Kérdés, hogy amíg politikai és jogi háborúit vívja: ki eteti majd az iskolásokat és a szociális intézmények ellátottjait?

Úgy tűnik, Soproni előbb lő, aztán tölt...

Jó dolog az erőfitogtatás és a politikai cirkuszolás, de elég nagy baj, ha hiányzik mögüle a szakértelem, a tehetség és a felelősségtudat. Mindez csak arról jutott eszünkbe, hogy a VI. kerület frissen megválasztott, sem viselkedni, sem öltözködni nem tudó ön- és közveszélyes polgármestere csúcsra járatja a felelőtlen bohócpolitizálást.

Terézváros szent lila tehene, mármint momentumos Soproni Tamása – akit saját bevallása során leginkább a hivatali iratok zavarnak – ezúttal a kerületi közétkeztetésbe szállt bele, pontosabban azt rúgta fel egy barba trükkel.

Soproni polgi bejelentette: nem ízlik neki az eddigi terézvárosi közétkeztetési pályázat, vagyis nem érti annak sava-borsát. Ezért sebtiben az eddigi közétkeztetési koncessziós pályázat eredménytelenné nyilvánítását és új pályázat kiírását kezdeményezte. Többek között arra hivatkozik, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság korábban elmarasztalta a még elődje, a fideszes Hassay Zsófia vezette önkormányzatot, mert az iskolai és szociális közétkeztetés biztosítására kötött, pályázati úton elnyert szerződést annak ellenére hosszabbította meg, hogy a szolgáltatás árai emelkedtek. A fideszes testület aztán új pályázatot írt ki, amit az „az élet habos oldala” lesöpörne az asztalról, mert szerinte az eljárás folyamata is átláthatatlan, ráadásul párhuzamosan zajlik a bírósági vita is.

Soproni tehát rombol, mint veszett elefánt a porcelánboltban. Mert hát lehet fejjel nekirohanni a falnak, lehet szerződéseket szétbombázni, viszont azzal neki kell majd elszámolnia, ha az általa teremtett bizonytalanságban ne adj'isten éhen maradnak a gyerekek és az idősek...

No meg adott esetben válaszolnia kell az alábbi jogos kérdésekre is:

– Az új közbeszerzési eljárás lebonyolításáig ki fog szolgáltatást nyújtani? Netán étel nélkül maradnak a gyerekek és az idősek?
– Ha a bírósági eljárás végén kiderül, hogy a most folyó közbeszerzés szabályos volt, és a pályázó megfelelt a kiírásban, akkor megteheti-e az önkormányzat, hogy kártérítési kötelezettség nélkül felrúgja a szerződését? Ha nem, mennyibe fog ez fájni a terézvárosiaknak?
– Mi van akkor, ha kiderül, hogy jogos volt a szolgáltatói áremelkedés, amit az utóbbi évek különböző okaira (időjárás, sertéspestis stb.) visszavezethető élelmiszer-áremelkedés indokolhat?
– Mi van akkor, ha az előző önkormányzat tényleg észszerű döntést hozott azzal, hogy az emelkedő élelmiszerárak mellett is kitartott amellett, hogy ne kapjanak a korábbinál gyengébb minőségű ételt a gyerekek és az idősek?
– Ki és hogyan köszörüli ki a csorbát, melyet ez esetben az előző vezetés és a szolgálató becsületén Soproni most ejtett?

A végén még akkora lesz a cech, hogy dobra verhetik a hivatalba vizionált új IKEA bútorokat.

Ennyit akkor a fjordokról...

Terézvárosba vezetnek az ellenzék drogos szexorgiáinak szálai?

Borul a balliberális bili: hamarosan megbukhat egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester a fővárosban. Az erkölcstelenségbe fulladt partiarc politikus haverjai társaságában kokós prostibulikkal múlatja az időt a VI. kerületben már évek óta – állítja az Angyal Ügyvédje blog.

Fiatal örömlányok, kokain, ellenzéki politikusok, korrupció. Ez a pikáns sztori rajzolódott ki a magát az Angyal Ügyvédjének nevező blog oknyomozó munkája során, mely azt állítja: megtalálta és lebuktatja a balliberális ellenzék „Borkai Zsoltját”. A most indult blog január 1-jére ígér konkrétumokat, ha addig a mocskos, fülledt botrányban érintett balliberó politikuskujonok (élükön egy október 13-án megválasztott viccpolgármesterrel!) maguktól nem mondanak le, nem vonulnak vissza a közélettől - szúrta ki a PestiSrácok.hu.

A kizsákmányolt örömlányokkal felpörgetett, kokóillatú balliberális botrány, az ellenzék drogos szexorgiáinak szálai Terézvárosba vezetnek. Lássuk csak, mit tudott meg, és milyen vaskos leleplezést ígért az Angyal Ügyvédje!

„A VI. kerületi Szinyei Merse utcában áll az az új építésű ház, amelyben egy frissen megválasztott ellenzéki polgármester, valamint pártjának egyik első számú vezetője drogos szexpartikat folytat évek óta. Ezen partik résztvevője közül hármat sikerült megszólaltatnia blogunknak. A politikusok őket egy zárt luxus escortlány-közvetítő e-mail listán keresztül rendelték házhoz, amely fő profilját tekintve kislányos külsejű, 18-25 éves lányokat juttat el magas áron 'kiemelt' ügyfeleinek, óránként 80-100 ezer forintért.

A résztvevők beszámolói szerint az ellenzéki polgármester és 'főnöke' évekkel ezelőtt egy másfél szobás lakásban rendezte ezeket a bulikat, ám ezt az ingatlant hamar kinőtték, és ugyancsak a Szinyei Merse Házban, az Autóker Holding Zrt. luxusingatlanjában vettek egy nagyobb lakást. Ennek a lakásnak a tényleges tulajdonosa minden jel szerint az az ellenzéki párt vezérkarában és parlamenti frakciójában ülő politikus, aki vagyonnyilatkozatában ezt az ingatlant egyszer sem tüntette fel. A házban egy négyzetméternyi lakóingatlan ára 1-1,2 millió forint. Informátorunk szerint ez a parlamenti képviselő és barátja, a frissen megválasztott polgármester hétvégente gyakran látogat el ide, útba ejtve az innen egy sarokra található Old Rams Pub-ot, ahová pártjuk is gyakran szervez 'csapatépítő' rendezvényeket.”

A blog szerint a drogos szexbulik női résztvevői – akik nyilatkoztak és bizonyítékokat is átadtak – első alkalommal, néhány éve 19, 21 és 23 évesen feküdtek le ezekkel a politikusokkal. Az általuk elmondottakat ráadásul adott esetben bíróság előtt is vállalják, szóval izzadhatnak azok a balliberó politikusok, akik ezek szerint valós énjüket aljas módon titkolták el családjuk és a közvélemény elől, és az erkölcs bajnokainak hazudták magukat!

Az Angyal Ügyvédje azt is írja, a három lány

„többször két órát töltött el a két politikussal, akik a társaságukban vélhetően kokaint fogyasztottak. A kokain két forrásból jutott el ezekbe a bulikba: egyrészt a frissen megválasztott polgármester szerezte be egy budai dílertől, másrészt az ő egyik közeli barátja ugyanonnan.” […] „A két politikus említett 'beszerzője' egyébként október 13-a után állást kapott a barátja által vezetett önkormányzatban, ahol a mai napon is dolgozik. Ő szintén a két ellenzéki politikus pártját erősíti. Maga is felvállalja drogos múltját, ám most megismert 'jelenét' természetesen nem. Időnként maga is részt vett a bulikon, nem csupán a drogot szállította.”

Izgatottan várjuk a következő heteket, hogy amennyiben igaznak bizonyulnak az Angyal Ügyvédjének állításai, a balliberók kokós, kurvázós partiarcainak lesz-e annyi vér a pucájukban, mint a győri expolgármesternek, és veszik-e ők is a kalapjukat, vagy sunnyognak, mint balhéelvtársaik: Budaörs lankadt szerszámú karalábékirálya, illetve a korrupt kispesti kokókommandó politikusbűnözői, és megpróbálják eltussolni vagy kibekkelni a botrányt...

Bullshit Soproni esküszik, hogy nem drogozott

A momentumos viccpolgármester annyira nem érti az egész önkormányzati működést, hogy leginkább csak néz ki a fejéből tök egyenesen. De ha már nem megy a vezetés, legalább lapra szereli a hivatalt.

Mint pék kutyája a meleg kiflire – süt róla a szakértelem... Fotó: Mérce.hu

The show must go on. Terézváros piros tornacipős, kockás inges zsúrpolgármestere csúcsra járatja a hülyeséget. Soproni Tamás ezúttal a „hiperfüggetlenobjektív” Mércével osztotta meg egy napját, azzal a lappal, melynek exfőszerkije szerint bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, ha egy baromarcú balliberó kommentelő szexuális erőszakkal (stb.) fenyegeti meg egy jobboldali újságírónő kisbabáját(!)...

Szóval az illemtudásból és viselkedéskultúrából felmentett Soproninak a Mérce a mérce. A polgármesteri nap-ló azonban csúnyán félresikerült, hiszen továbbra is csak az látszik belőle,

a momentumos aranyifjún úgy áll a polgármesteri ünneplő, mint lila tehénen a csokis gatya.

Soproni másfél hónapos viccvezetősködése alatt azzal rúgta be magát a köztudatba, hogy szakadt göncben emlékezett meg 1956 hőseiről; aztán bevallotta, zavarják az önkormányzati iratok, vagyis a napi munkavégzéshez szükséges hivatalos, jogi anyagok; majd diplomáciai háborút robbantott ki az orosz követség parkolóinak elvételével; hogy végül botránnyal koronázza meg szerencsétlenkedését, a tízmilliárdos kárt okozó brókerbotrány egyik kulcsfiguráját lőtte be a VI. kerületi vagyonkezelő cég, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. élére.

Nem tette tehát magasra a lécet Mr. Szakértelem, a Mérce-mércével viszont ezt is sikerült levernie. Soproni napossága az alábbi elengedhetetlenül fontos adalékokkal járult hozzá a politikusi összképhez:

– reggel máris, rögtön elkésik, nem ér oda a megbeszélt találkozóra
– a késés magyarázata, hogy éjjel felébresztette a macskája (a cicus nevét nem tudjuk meg)
– kockás ingben nyomul a hivatalban
– a rendes ruha mellett az elegáns bútorok is zavarják, egyszerű ikeás darabokra fogja cserélni a mostaniakat
– saját bevallása szerint általában elég pesszimista
– esküszik, hogy nem drogozott, de elismeri, a választás estéjén csak néz ki a fejéből tök egyenesen, mintha a vietnami élményeit élné át újra vagy valami csúnya szer hatása alatt állt volna
– „rohadt nehéznek” tartja, hogy mindenki lakást kér tőle
– még mindig „idő kell ahhoz, hogy teljesen átlássa a tennivalókat”
– körbejár a hivatalban, és megkérdezi mindenkitől, „mi a stájsz”
– lesz klímavészhelyzet a kerületben (mármint kihirdeti), és ezt nem „bullshit ígéretnek” szánja

Bullshit Soproni, tudod, mi a stájsz? Ha hallgattál volna, rohadtul bölcsebb maradtál volna...

Elképesztő: a brókerbotrány kulcsfigurájának kezében Terézváros vagyona!

Támadnak a „tiszta kezek”: Soproni Tamás momentumos polgármester Bodnár Zoltánt, a tízmilliárdos kárt okozó brókerbotrány egyik kulcsfiguráját lőtte be a VI. kerületi vagyonkezelő cég, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. élére. Bodnár első napján megkezdte a tisztogatást! Szép, új világ?

Megáll az ész! Tombol az őrület Terézvárosban, ahol a kerület elképesztően gyengekezűnek tűnő, még az önkormányzati iratok és dokumentumok értelmezésével is vergődő vezetőcskéje – szivárványos szövetségeseinek szavazataival – kulcspozícióba ültetett egy Gyurcsány(i)-patronáltat, aki ráadásul, korántsem mellesleg az egykori SZDSZ pénzügyi gurujaként és a Kulcsár-féle brókerbotrány egyik arcaként vált hírhedtté.

Soproni Zsúrpubi Tamás előterjesztésére Terézváros balliberó testülete a VI. kerületi vagyonkezelő élére lőtte Bodnár Zoltánt. Vagyis rábízta Terézváros kasszakulcsát. A polgi szerint patronáltja korábban nem került összefüggésbe korrupciós üggyel, és – kapaszkodjatok meg, még jobban, még jobban – a legtisztább kezű szakember, akit csak ismer, és akit a Föld a hátán hord.

Bodnár Zoltán. Igen, az a Bodnár Zoltán!

Mr. Tisztakéz amúgy (via PestiSrácok) a Kulcsár Attila-féle, tizenhét évvel ezelőtti, sokmilliárdos kárt okozó brókerbotrány egyik főszereplője, a történelem szemétdombján rothadó SZDSZ egykori pénzmágusa, az SZDSZ-utód Liberálisok durván elhasalt 2014-es főpolgármester-jelöltje. Még korábban az MSZMP Központi Bizottságának szakértői tisztségét töltötte be, vagyis fekete öves vörös ingesből vedlett át szép szabad madárrá, ahogy azt tanítják. Az SZDSZ-es pénzguru a szocllib kormányok idején (1994-1998, illetve 2002-2010) volt az MNB alelnöke és az Eximbank vezérigazgatója is, no meg – és megérkeztünk a Kulcsár Attila-féle brókerbotrányhoz – a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatója és az Állami Autópálya Kezelő Rt. elnöke 2002-től éveken át...

Ezt írja róla a sajtó:

„A PestiSrácok.hu birtokába került ugyanis a K&H-per során készült sok száz órányi dokumentumértékű videofelvétel azon részlete, amelyben az Állami Autópálya Kezelő akkori vezérigazgató-helyettese, mint tanú állította: Bodnár Zoltán 2002. december 30-án, a munkaidő után arra utasította, hogy 13 milliárd forintot azonnal utaljon át a Kulcsár-féle K&H Equities számlájára. Oknyomozó cikkünkben egy tanúvallomásra hivatkozva feltártuk: 2002-ben Bodnár Zoltán, a Nemzeti Autópálya Rt. akkori vezérigazgatója és az Állami Autópálya Kezelő Rt. akkori elnöke arra utasította Hajdú Lászlót, az Állami Autópálya Kezelő Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét, hogy azonnal induljon vissza munkahelyére, mert át kell utalni a K&H Equitiesnek sok-sok pénzt… Hogy pontosan mennyit? Szokatlanul sokat, és szokatlan volt az is, ahogy emelkedett a milliárdos összeg a telefonbeszélgetés során. A politikával összefonódva részvény-pilótajátékot játszó Kulcsár Attila, a K&H Equities üzletágvezető brókere ugyanis az Állami Autópálya Kezelő pénzéből vásárolta fel a magyar műanyagipar gyöngyszemét, azaz a Pannonplastot. A brókerbotrány egyik kulcskérdése a magyar műanyagipar gyöngyszeméért – a Pannonplastért – folytatott harc volt. A cég részvényeinek megvásárlásához azonban milliárdok kellettek. Ennyi szabadon mozgatható tőkéje Kulcsár Attilának a K&H Equities fekete- vagy fehérkasszájában sem volt; ehhez kellettek az állami sztrádapénzek. Azok a pénzek, amelyek a jövőben megépítendő autópályák és főutak területeinek megvásárlásához voltak félretéve – elméletileg. A Pannonplastot később óriási haszonnal adták volna tovább – megvolt már az orosz vevő is. Az ügylet valóságos kiagyalóit máig nem ismerjük – a hatóságok a háttéremberek személyére nem derítettek fényt.”

Bodnár amúgy kétszer tett tanúvallomást a brókerbotrányban, s mindvégig magabiztosan vallotta, hogy nincs köze hozzá. A brókerügy tárgyalásain persze az is elhangzott, nem kicsit ismeri a minden szart jól elrendezni képes titokzatos keresztapát, a „Gyurcsányi” nevűt...

A Gyurcsány(i)-klikk „színtiszta” kegyeltjét amúgy nemcsak Soproni húzta elő a farzsebből, előmászott ám KariGeri kalapjából is, midőn nemrég a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. felügyelőbizottsági tagja lett.

Szép, új világ? Na, és ki a Keresztapa?

UPDATE: Az új seprű azonnal lefejez!

Informátorunk szerint a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. Kulcsár-szagú új bróker-vezére már első napján, pénteken páros lábbal rúgta ki a vezérhelyettest, és hétfőn fejezi le a céget, amikorra berendelte magához a többieket...

Bréking: a momentumos Soproni Tamás hadat üzen Oroszországnak

Nemzetközi színtérre robbantja a terézvárosi parkológate-et a szakértelemből felmentett, piros tornacipős zsúrpolgi.

Soproni Tamás politikai farokméregetésbe kezdett Putyinnal.

Ismeritek a régi viccet? Azt, mely annak képtelenségét ábrázolja, hogy a második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete – a tréfa szerint – bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet az amerikai külügyminiszternek, és a következő párbeszéd játszódott le közöttük.

Amerikai külügyminiszter: – Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: – Királyság.
– És ki a királyuk?
– Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
– Ki a kormányzó?
– Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
– És van Önöknek tengerük?
– Az nincs.
– Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
– Nincs.
– Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
– Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
– Értem. És azokkal természetesen hadban is állnak?
– Nem, ők a szövetségeseink.

No comment.

Mindez arról jutott eszünkbe, hogy Terézváros illemtanból, viselkedéskultúrából és szakértelemből is felmentett, tengermély egóval bíró, kormányzóképtelen kiskirálya hasonló nagy fába vágja a fejszéjét: hadat készül üzenni Oroszországnak, tenger és területi követelés nélkül. Már persze diplomácia értelemben. Most, a csütörtök délutáni testületi ülésen. Mert azt hiszi, hogy ez a király – mármint a trendi és cool, legalábbis a nyugati balliberális támogatók és tartótisztek szemében.

Mint azt blogunk a terézvárosi önkormányzat egyik nemrég hivatalba lépett, az ügy miatt amúgy megdöbbent munkatársától megtudta: a „keletinyitás-fóbiás” Soros-ifiszervezet VI. kerületi fura ura, Soproni Tamás indítványozta (és szivárványos szövetségesi többsége nyilván jól meg is szavazza majd), hogy az önkormányzat vegye vissza a Terézvárosban működő orosz nagykövetség évekkel ezelőtt átadott, díjmentes diplomataparkolóit. Az orosz diplomaták meg ott és úgy teszik le mostantól az autóikat, ahol és ahogy akarják, punktum. Mert a víz az úr, vagyis Tamás, akinek – úgy tűnik – vizes az agya, mint a valaha volt Mézga család gyengébbik gyermekének.

És hogy mi ebben a pikáns, és mitől hadüzenet a hadüzenet? A „Diplomatanegyedként” ismert VI. kerületben jó pár ország követségének és konzulátusának vannak hasonló parkolói, de úgy tűnik, azok nem zavarják az oroszvérre szomjazó Sopronit.

Putyin pedig kénytelen lesz megtanulni, hogy Terézváros immár nem az élet habos oldala. Mert elmentek otthonról. Az egész csipkelődő vircsaftnak – tartunk tőle – közösségünk, országunk ihatja meg a levét. Pedig mennyivel jobban esne egy Soproni...

Gyorshír: Soproni polgármester nem érti az önkormányzati iratokat

Tengermély szakértelemmel vágott neki Terézváros vezetésének a Momentum öltözködésből felmentett ficsúrja. Soproni Tamást csak a hivatalos önkormányzati iratok zavarják, amúgy minden mással rendben van.

Rémültnek tűnik. Most már értjük, miért.

Valaki sürgősen segítsen Soproni Tamásnak! A Terézváros polgármesteri székében landolt balliberális összefogóról kiderült, nemcsak gyerekszobája nem volt, és nem tanították meg az illemre, a kulturált öltözködésre: a piros tornacipős, gyűrött cuccos október 23-i puccparádé után itt az újabb elementáris erejű baklövése.

A VI. kerületi „polgármester urat” saját bevallása szerint zavarják az önkormányzati iratok, vagyis a napi munkavégzéshez szükséges hivatalos, jogi anyagok. Ettől lehidaltok, de így mondta, szó szerint. A megoldást pedig nem abban látja, hogy ha már ennyire süket és zöldfülű, akkor majd megerőlteti magát, és beletanul, addig is megpróbál minél kisebb hibaszázalékkal ügyködni, hanem – kapaszkodjatok meg – „átalakítaná” a zavaró iratokat, és „kivezetné” a jogi szaknyelvet. Megáll az ész!

Csúcsformátumú Soproni a német szociáldemokrata pártalapítvány, a Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség nevű, szintén baloldali elkötelezettségű társadalomtudományos magazin kerekasztal-beszélgetésén – az Index tudija szerint – tolta le a nagy beismerést. Szóval imigyen az Index:

„A momentumos polgármester azt is említette, hogy a hivatalos jogi nyelvet ki kell vezetni mihamarabb, és közérthetőbbé kell alakítani az önkormányzati dokumentumokat. Jelenleg sok iratot még ő sem ért meg (sic!), csak akkor, ha a jegyzője elmagyarázza neki (sic!). 'És ennek van szociális vonatkozása, elképesztően igazságtalan azokkal szemben, akik nem jártak egyetemre' – mondta Soproni, aki szerint ezt a problémát a következő egy éven belül meg lehet oldani.”

Polgármester Úr, meg lehetne oldani. Van egy ötletünk. Mármint arra, kit, honnan kellene kivezetni. Mihamarabb.

Terézváros fura ura is megkezdte az ellenzéki gittegyletek kifizetését

Az illemtudásból és a kulturált öltözködésből felmentett momentumos kispolgármester, Soproni nagyon félhet egyedül a székében, mert rögtön négy alpolgármestert tolna be maga mellé. Sajna kiderült, ez egyik cimbi épp vádlott egy büntetőügyben.

A jóból is megárt a sok. Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgija valószínűleg nemcsak viselkedni és öltözködni nem tud, de ezt a mondást sem ismeri. Vagy túlzottan elmerült a balliberális pozícióosztogatás posványában. De az is lehet, hogy zöldfülű újoncként fél egyedül a városházán.

Merthogy nem kevesebb, mint négy alpolgármesterrel vette körül magát, tehát a korábbiakhoz képest egyenesen megduplázta az alemberek számát (miheztartás végett: a „tolvaj, korrupt, lopós, túlköltekező” Fidesz-vezetésnek kettő is elég volt).

Így lehetett belsős alpolgármester az új felállásban a DK-s Miyazaki Jun és a momentumos Győrffy Máté, míg külsősként a jobbikos Juhász Szabolcs és a párbeszédes Temesvári Szilvia ejtőernyőzött (volna) be Soproni Tomika kezét fogni. Sajtóhírek kiemelték, az elsőnek jól cseng a neve, míg utóbbi kettő igencsak érdekes arc. Temesvári KariGeri titkárságát vezette Zuglóban (hú, micsoda ajánlólevél!), Juhász Szabolcs pedig nem is olyan régen még antiszemita szólamokat hangoztatott (mit szól ehhez Fegyőr Bandi és a Momentum-vezetés?), többek között arról beszélt egy október 23-i rendezvényen, hogy a nagyobb sajtótermékek arra buzdítják a fiatalokat, költözzenek Izraelbe.

Az alakuló ülésen aztán „kiderült”, Juhász „úr” ellen büntetőeljárás folyik, költségvetési csalási ügyben szerepel vádlottként. Sopronit ez annyira meglepte, hogy előbb szóhoz sem jutott, majd – átmenetileg – beérte három alemberrel, Juhász pajzsra emelésével megvárják a bírósági eljárás lefolytatását... (Bravó.)

Ja, és – hírlik – nemcsak a politikai tanácsadók számát duzzasztják még fel emellett, de az új szervezeti és működési szabályzat négy tanácsnokról is rendelkezik, ha még nem lett volna eléggé egyértelmű, hogy a balliberális moslékkoalíció Terézvárosban is az ez idő tájt egymásba szeretett ellenzéki pártocskák (gittegyletek) politikai kifizetőhelyének tekinti az önkormányzatot.

Terézváros, te biztos ezt akartad?

Soproni, október 23-a szégyene!

Mert öltözködni és viselkedni is tudni kell(ene), ha már felviszi az Isten az ember dolgát...

Fotó: Facebook

Így ünnepeltek ti.

Vagyis alaposan leszerepelt az új generáció, a politikai új hullám egyik nagy mellényű aktora, a jobb sorsra érdemes VI. kerület nemrég megkoronázott balliberális polgármester-növendéke, a Terézvárosba ejtőernyőztetett Soproni. (Tamás.)

Akinek úgy tűnhet, a városvezetés az élet habos oldala.

Mert még nem fogta fel, hogy a közszereplés, a polgármesterség: felelősség. Minta. (Legalábbis elvileg.)

És bár nem a ruha teszi az embert, öltözködni és viselkedni azért tudni kellene. Pláne a nemzeti ünnepen.

Mert ez nem csak egy apró momentum...

P.S.:

Tökéletesen egyetértünk azzal a kommentelővel, aki a polgármester „úr” hivatalos oldalán az alábbiakat jegyezte meg Soproni „ünnepi” hacukája kapcsán...

A választás eredménye a VI. kerületben

2019.10.14.

Soproni Tamás (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) lett Budapest VI. kerületének polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

    A jelöltek sorrendje:

    1. Soproni Tamás (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 57,49 százalék (7314 szavazat)    
    2. Hassay Zsófia (FIDESZ-KDNP) - 42,51 százalék (5409 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024

Egyéni választókerületi képviselők (10): MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP (10)

HELTAI LÁSZLÓ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
NÉMETH HELGA ANNA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
SZILÁGYI ERIKA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
KECSKÉS BALÁZS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
MIYAZAKI JUN (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
SZÁSZ KÁROLY (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
SAJÓSZEGI PÉTER (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
BÁLINT GYÖRGY (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
GYŐRFFY MÁTÉ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
GAÁR IVÁN ZSOLT (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)

Kompenzációs listás képviselők (4): FIDESZ-KDNP (4)

DR. BUNDULA CSABA (FIDESZ-KDNP)
CSÁSZÁRNÉ CSÓKA ILONA (FIDESZ-KDNP)
LINDMAYER VIKTOR (FIDESZ-KDNP)
SIMONFFY MÁRTA (FIDESZ-KDNP)

    Ezeket a cikkeket olvastad már?