Elképesztő: a brókerbotrány kulcsfigurájának kezében Terézváros vagyona!

Támadnak a „tiszta kezek”: Soproni Tamás momentumos polgármester Bodnár Zoltánt, a tízmilliárdos kárt okozó brókerbotrány egyik kulcsfiguráját lőtte be a VI. kerületi vagyonkezelő cég, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. élére. Bodnár első napján megkezdte a tisztogatást! Szép, új világ?

Megáll az ész! Tombol az őrület Terézvárosban, ahol a kerület elképesztően gyengekezűnek tűnő, még az önkormányzati iratok és dokumentumok értelmezésével is vergődő vezetőcskéje – szivárványos szövetségeseinek szavazataival – kulcspozícióba ültetett egy Gyurcsány(i)-patronáltat, aki ráadásul, korántsem mellesleg az egykori SZDSZ pénzügyi gurujaként és a Kulcsár-féle brókerbotrány egyik arcaként vált hírhedtté.

Soproni Zsúrpubi Tamás előterjesztésére Terézváros balliberó testülete a VI. kerületi vagyonkezelő élére lőtte Bodnár Zoltánt. Vagyis rábízta Terézváros kasszakulcsát. A polgi szerint patronáltja korábban nem került összefüggésbe korrupciós üggyel, és – kapaszkodjatok meg, még jobban, még jobban – a legtisztább kezű szakember, akit csak ismer, és akit a Föld a hátán hord.

Bodnár Zoltán. Igen, az a Bodnár Zoltán!

Mr. Tisztakéz amúgy (via PestiSrácok) a Kulcsár Attila-féle, tizenhét évvel ezelőtti, sokmilliárdos kárt okozó brókerbotrány egyik főszereplője, a történelem szemétdombján rothadó SZDSZ egykori pénzmágusa, az SZDSZ-utód Liberálisok durván elhasalt 2014-es főpolgármester-jelöltje. Még korábban az MSZMP Központi Bizottságának szakértői tisztségét töltötte be, vagyis fekete öves vörös ingesből vedlett át szép szabad madárrá, ahogy azt tanítják. Az SZDSZ-es pénzguru a szocllib kormányok idején (1994-1998, illetve 2002-2010) volt az MNB alelnöke és az Eximbank vezérigazgatója is, no meg – és megérkeztünk a Kulcsár Attila-féle brókerbotrányhoz – a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatója és az Állami Autópálya Kezelő Rt. elnöke 2002-től éveken át...

Ezt írja róla a sajtó:

„A PestiSrácok.hu birtokába került ugyanis a K&H-per során készült sok száz órányi dokumentumértékű videofelvétel azon részlete, amelyben az Állami Autópálya Kezelő akkori vezérigazgató-helyettese, mint tanú állította: Bodnár Zoltán 2002. december 30-án, a munkaidő után arra utasította, hogy 13 milliárd forintot azonnal utaljon át a Kulcsár-féle K&H Equities számlájára. Oknyomozó cikkünkben egy tanúvallomásra hivatkozva feltártuk: 2002-ben Bodnár Zoltán, a Nemzeti Autópálya Rt. akkori vezérigazgatója és az Állami Autópálya Kezelő Rt. akkori elnöke arra utasította Hajdú Lászlót, az Állami Autópálya Kezelő Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét, hogy azonnal induljon vissza munkahelyére, mert át kell utalni a K&H Equitiesnek sok-sok pénzt… Hogy pontosan mennyit? Szokatlanul sokat, és szokatlan volt az is, ahogy emelkedett a milliárdos összeg a telefonbeszélgetés során. A politikával összefonódva részvény-pilótajátékot játszó Kulcsár Attila, a K&H Equities üzletágvezető brókere ugyanis az Állami Autópálya Kezelő pénzéből vásárolta fel a magyar műanyagipar gyöngyszemét, azaz a Pannonplastot. A brókerbotrány egyik kulcskérdése a magyar műanyagipar gyöngyszeméért – a Pannonplastért – folytatott harc volt. A cég részvényeinek megvásárlásához azonban milliárdok kellettek. Ennyi szabadon mozgatható tőkéje Kulcsár Attilának a K&H Equities fekete- vagy fehérkasszájában sem volt; ehhez kellettek az állami sztrádapénzek. Azok a pénzek, amelyek a jövőben megépítendő autópályák és főutak területeinek megvásárlásához voltak félretéve – elméletileg. A Pannonplastot később óriási haszonnal adták volna tovább – megvolt már az orosz vevő is. Az ügylet valóságos kiagyalóit máig nem ismerjük – a hatóságok a háttéremberek személyére nem derítettek fényt.”

Bodnár amúgy kétszer tett tanúvallomást a brókerbotrányban, s mindvégig magabiztosan vallotta, hogy nincs köze hozzá. A brókerügy tárgyalásain persze az is elhangzott, nem kicsit ismeri a minden szart jól elrendezni képes titokzatos keresztapát, a „Gyurcsányi” nevűt...

A Gyurcsány(i)-klikk „színtiszta” kegyeltjét amúgy nemcsak Soproni húzta elő a farzsebből, előmászott ám KariGeri kalapjából is, midőn nemrég a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. felügyelőbizottsági tagja lett.

Szép, új világ? Na, és ki a Keresztapa?

UPDATE: Az új seprű azonnal lefejez!

Informátorunk szerint a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. Kulcsár-szagú új bróker-vezére már első napján, pénteken páros lábbal rúgta ki a vezérhelyettest, és hétfőn fejezi le a céget, amikorra berendelte magához a többieket...

Bréking: a momentumos Soproni Tamás hadat üzen Oroszországnak

Nemzetközi színtérre robbantja a terézvárosi parkológate-et a szakértelemből felmentett, piros tornacipős zsúrpolgi.

Soproni Tamás politikai farokméregetésbe kezdett Putyinnal.

Ismeritek a régi viccet? Azt, mely annak képtelenségét ábrázolja, hogy a második világháborúban Magyarország hadat üzent az USA-nak. Magyarország nagykövete – a tréfa szerint – bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet az amerikai külügyminiszternek, és a következő párbeszéd játszódott le közöttük.

Amerikai külügyminiszter: – Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: – Királyság.
– És ki a királyuk?
– Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
– Ki a kormányzó?
– Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
– És van Önöknek tengerük?
– Az nincs.
– Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
– Nincs.
– Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
– Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
– Értem. És azokkal természetesen hadban is állnak?
– Nem, ők a szövetségeseink.

No comment.

Mindez arról jutott eszünkbe, hogy Terézváros illemtanból, viselkedéskultúrából és szakértelemből is felmentett, tengermély egóval bíró, kormányzóképtelen kiskirálya hasonló nagy fába vágja a fejszéjét: hadat készül üzenni Oroszországnak, tenger és területi követelés nélkül. Már persze diplomácia értelemben. Most, a csütörtök délutáni testületi ülésen. Mert azt hiszi, hogy ez a király – mármint a trendi és cool, legalábbis a nyugati balliberális támogatók és tartótisztek szemében.

Mint azt blogunk a terézvárosi önkormányzat egyik nemrég hivatalba lépett, az ügy miatt amúgy megdöbbent munkatársától megtudta: a „keletinyitás-fóbiás” Soros-ifiszervezet VI. kerületi fura ura, Soproni Tamás indítványozta (és szivárványos szövetségesi többsége nyilván jól meg is szavazza majd), hogy az önkormányzat vegye vissza a Terézvárosban működő orosz nagykövetség évekkel ezelőtt átadott, díjmentes diplomataparkolóit. Az orosz diplomaták meg ott és úgy teszik le mostantól az autóikat, ahol és ahogy akarják, punktum. Mert a víz az úr, vagyis Tamás, akinek – úgy tűnik – vizes az agya, mint a valaha volt Mézga család gyengébbik gyermekének.

És hogy mi ebben a pikáns, és mitől hadüzenet a hadüzenet? A „Diplomatanegyedként” ismert VI. kerületben jó pár ország követségének és konzulátusának vannak hasonló parkolói, de úgy tűnik, azok nem zavarják az oroszvérre szomjazó Sopronit.

Putyin pedig kénytelen lesz megtanulni, hogy Terézváros immár nem az élet habos oldala. Mert elmentek otthonról. Az egész csipkelődő vircsaftnak – tartunk tőle – közösségünk, országunk ihatja meg a levét. Pedig mennyivel jobban esne egy Soproni...

Gyorshír: Soproni polgármester nem érti az önkormányzati iratokat

Tengermély szakértelemmel vágott neki Terézváros vezetésének a Momentum öltözködésből felmentett ficsúrja. Soproni Tamást csak a hivatalos önkormányzati iratok zavarják, amúgy minden mással rendben van.

Rémültnek tűnik. Most már értjük, miért.

Valaki sürgősen segítsen Soproni Tamásnak! A Terézváros polgármesteri székében landolt balliberális összefogóról kiderült, nemcsak gyerekszobája nem volt, és nem tanították meg az illemre, a kulturált öltözködésre: a piros tornacipős, gyűrött cuccos október 23-i puccparádé után itt az újabb elementáris erejű baklövése.

A VI. kerületi „polgármester urat” saját bevallása szerint zavarják az önkormányzati iratok, vagyis a napi munkavégzéshez szükséges hivatalos, jogi anyagok. Ettől lehidaltok, de így mondta, szó szerint. A megoldást pedig nem abban látja, hogy ha már ennyire süket és zöldfülű, akkor majd megerőlteti magát, és beletanul, addig is megpróbál minél kisebb hibaszázalékkal ügyködni, hanem – kapaszkodjatok meg – „átalakítaná” a zavaró iratokat, és „kivezetné” a jogi szaknyelvet. Megáll az ész!

Csúcsformátumú Soproni a német szociáldemokrata pártalapítvány, a Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség nevű, szintén baloldali elkötelezettségű társadalomtudományos magazin kerekasztal-beszélgetésén – az Index tudija szerint – tolta le a nagy beismerést. Szóval imigyen az Index:

„A momentumos polgármester azt is említette, hogy a hivatalos jogi nyelvet ki kell vezetni mihamarabb, és közérthetőbbé kell alakítani az önkormányzati dokumentumokat. Jelenleg sok iratot még ő sem ért meg (sic!), csak akkor, ha a jegyzője elmagyarázza neki (sic!). 'És ennek van szociális vonatkozása, elképesztően igazságtalan azokkal szemben, akik nem jártak egyetemre' – mondta Soproni, aki szerint ezt a problémát a következő egy éven belül meg lehet oldani.”

Polgármester Úr, meg lehetne oldani. Van egy ötletünk. Mármint arra, kit, honnan kellene kivezetni. Mihamarabb.

Terézváros fura ura is megkezdte az ellenzéki gittegyletek kifizetését

Az illemtudásból és a kulturált öltözködésből felmentett momentumos kispolgármester, Soproni nagyon félhet egyedül a székében, mert rögtön négy alpolgármestert tolna be maga mellé. Sajna kiderült, ez egyik cimbi épp vádlott egy büntetőügyben.

A jóból is megárt a sok. Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgija valószínűleg nemcsak viselkedni és öltözködni nem tud, de ezt a mondást sem ismeri. Vagy túlzottan elmerült a balliberális pozícióosztogatás posványában. De az is lehet, hogy zöldfülű újoncként fél egyedül a városházán.

Merthogy nem kevesebb, mint négy alpolgármesterrel vette körül magát, tehát a korábbiakhoz képest egyenesen megduplázta az alemberek számát (miheztartás végett: a „tolvaj, korrupt, lopós, túlköltekező” Fidesz-vezetésnek kettő is elég volt).

Így lehetett belsős alpolgármester az új felállásban a DK-s Miyazaki Jun és a momentumos Győrffy Máté, míg külsősként a jobbikos Juhász Szabolcs és a párbeszédes Temesvári Szilvia ejtőernyőzött (volna) be Soproni Tomika kezét fogni. Sajtóhírek kiemelték, az elsőnek jól cseng a neve, míg utóbbi kettő igencsak érdekes arc. Temesvári KariGeri titkárságát vezette Zuglóban (hú, micsoda ajánlólevél!), Juhász Szabolcs pedig nem is olyan régen még antiszemita szólamokat hangoztatott (mit szól ehhez Fegyőr Bandi és a Momentum-vezetés?), többek között arról beszélt egy október 23-i rendezvényen, hogy a nagyobb sajtótermékek arra buzdítják a fiatalokat, költözzenek Izraelbe.

Az alakuló ülésen aztán „kiderült”, Juhász „úr” ellen büntetőeljárás folyik, költségvetési csalási ügyben szerepel vádlottként. Sopronit ez annyira meglepte, hogy előbb szóhoz sem jutott, majd – átmenetileg – beérte három alemberrel, Juhász pajzsra emelésével megvárják a bírósági eljárás lefolytatását... (Bravó.)

Ja, és – hírlik – nemcsak a politikai tanácsadók számát duzzasztják még fel emellett, de az új szervezeti és működési szabályzat négy tanácsnokról is rendelkezik, ha még nem lett volna eléggé egyértelmű, hogy a balliberális moslékkoalíció Terézvárosban is az ez idő tájt egymásba szeretett ellenzéki pártocskák (gittegyletek) politikai kifizetőhelyének tekinti az önkormányzatot.

Terézváros, te biztos ezt akartad?

Soproni, október 23-a szégyene!

Mert öltözködni és viselkedni is tudni kell(ene), ha már felviszi az Isten az ember dolgát...

Fotó: Facebook

Így ünnepeltek ti.

Vagyis alaposan leszerepelt az új generáció, a politikai új hullám egyik nagy mellényű aktora, a jobb sorsra érdemes VI. kerület nemrég megkoronázott balliberális polgármester-növendéke, a Terézvárosba ejtőernyőztetett Soproni. (Tamás.)

Akinek úgy tűnhet, a városvezetés az élet habos oldala.

Mert még nem fogta fel, hogy a közszereplés, a polgármesterség: felelősség. Minta. (Legalábbis elvileg.)

És bár nem a ruha teszi az embert, öltözködni és viselkedni azért tudni kellene. Pláne a nemzeti ünnepen.

Mert ez nem csak egy apró momentum...

P.S.:

Tökéletesen egyetértünk azzal a kommentelővel, aki a polgármester „úr” hivatalos oldalán az alábbiakat jegyezte meg Soproni „ünnepi” hacukája kapcsán...

A választás eredménye a VI. kerületben

2019.10.14.

Soproni Tamás (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) lett Budapest VI. kerületének polgármestere a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

    A jelöltek sorrendje:

    1. Soproni Tamás (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP) - 57,49 százalék (7314 szavazat)    
    2. Hassay Zsófia (FIDESZ-KDNP) - 42,51 százalék (5409 szavazat)

A képviselő-testület tagjai 2019-2024

Egyéni választókerületi képviselők (10): MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP (10)

HELTAI LÁSZLÓ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
NÉMETH HELGA ANNA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
SZILÁGYI ERIKA (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
KECSKÉS BALÁZS (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
MIYAZAKI JUN (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
SZÁSZ KÁROLY (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
SAJÓSZEGI PÉTER (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
BÁLINT GYÖRGY (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
GYŐRFFY MÁTÉ (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)
GAÁR IVÁN ZSOLT (MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP)

Kompenzációs listás képviselők (4): FIDESZ-KDNP (4)

DR. BUNDULA CSABA (FIDESZ-KDNP)
CSÁSZÁRNÉ CSÓKA ILONA (FIDESZ-KDNP)
LINDMAYER VIKTOR (FIDESZ-KDNP)
SIMONFFY MÁRTA (FIDESZ-KDNP)

  Séta Jókaival, Lotz Károllyal és a történelemmel

  2018.02.27.

  Földalatti, Bajza utcai megálló. Felsétálunk a felszínre, körbetekintünk, ez is csak egy pesti utca - gondoljuk magunkban. Viszont ez egyáltalán nem igaz. Kicsit sem. A Bajza és Munkácsy utca a szecessziós épületek igazi paradicsoma. Eklektikus építmények, amiket a különböző stílusok keveredése miatt akár csili-csálénak is tekinthetnénk. Pedig manapság az ilyen eklektikus épületek rajongóinak igazi zarándokhelye Budapest. Merthogy sehol nem találni ennyit. 

  Léderer Artúr egykori háza


  Csak a Bajza-Andrássy sarkon állva rögtön ott toporgunk a Gróf Erdődy István által építtetett villánál, amit később a földbirtokos Semsey László vásárolt meg, végül 1909. februárjában került gróf Széchenyi Lászlóné, született Vanderbilt Gladys birtokába. Ebben az épületben ma az Oroszországi Föderáció nagykövetsége működik. De ott van néhány méternyire a Bajza- Aradi utca sarkán Léderer Artúr háza, amit Bálint Zoltán és Jámbor Lajos tervezett, és most orosz nagykövetségként üzemel. Szinte rögtön mellette áll Baruch Sámuel háza, és még egy lépést sem tettünk.

  Ám ha elindulunk ezen az utcán, és figyelmesen nézzük mik mellet haladunk el, megpillanthatjuk a Jókai villát, melyben a híres író egy fedél alatt élt Festy Árpáddal, és ezen falak között született meg a Feszty-körkép gondolata is. Tényleg csak néhány métert haladva az Epreskert tömbje következik, ahol jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjai mutathatják meg tehetségüket.

  Itt 1883-ban Benczúr Gyula, Lotz Károly, Székely Bertalan, Feszty Árpád és Zichy voltak a tanárok. 1886-ban a Lendvay utcai részen állította föl pavilonját Zala György és itt készítették el Schikedanz Alberttel a Hősök téri Millenniumi emlékmű szobrait. A kert közepén a Mayerhoffer András által 1744–1749-ben készített józsefvárosi kálvária áll, amelyet Stróbl Alajos kezdeményezésére 1894-ben kövenként vittek át a Kálvária térről. Ugyancsak a kertben helyezték el a budavári Nagyboldogasszony-templom átépítésekor a régi templom egyes részleteit.

   A Kálvária

   

  Tovább is van, mondjam még? Kicsit tovább haladva a Munkácsy Mihály utcában ott a Kőrössy Albert Kálmán által tervezett Kölcsey Gimnázium (itt tanult korában Bokros Lajos közgazdász, Mácsai Pál színművész, Vámos Miklós író, Vitray Tamás újságíró, Vámos Márton vízilabdázó, vagy éppen Kapás Boglárka), a Szondi utcában a Sonnenberg-ház, amit szintén Kőrössy Albert Kálmán tervezett Róth Miksa üvegablakaival, vagy a Kmety György utcában a Hirsch-villa (Bálint Zoltán és Jámbor Lajos), és ne feledkezzünk meg a Schiffer-villáról, amely pillanatnyilag a NAV Vám és Pénzügyőr Múzeumnak ad otthont.

  A Schiffer-villa ólomüveg ablaka


  Megannyi épület, elképesztő történelemmel és történetekkel. Az Idegenvezetők Világnapja kiváló alkalom lehet egy túrára. Ilyenkor biztosan szerveznek sétákat a környéken. Ha most lecsúsztak róla, ne szomorkodjanak, jövőre megint lesz. De ha nem bírják kivárni, év közben is megoldható.

  Talpunk alatt a történelem

  2018.02.24.

  Alapvetően csak nagyon ritka esetekben tudjuk mi lehet éppen a talpunk alatt. Az aszfaltrétegen túl mit rejt a mély, mi felett rójuk éppen métereinket.

  Persze vannak kivételek. Az Andrássy úton végigsétálva, biztosak lehetünk benne, hogy a közlekedéstörténet kiemelkedő darabja száguld alattunk. És nem is olyan mélyen. Merthogy mindössze 60 centiméterrel a felszín alatt, már ott az alagút, amelyben a világkiállításra épített millenniumi földalatti, az európai kontinens első földalatti vasútja üzemel. Aminek történelméről rengeteget tudhatunk meg a Deák téren található Földalatti Vasúti Múzeumban.

  Azok talán mindenki előtt ismert tények, hogy Balázs Mórnak köszönhető, hogy végül a Sugárúton lóvasút és villamosvasút helyett a kor legkorszerűbb földalatti vasútja épült meg.. Méltó egy rohamosan fejlődő világvároshoz, mint amilyenné a millenniumi ünnepségek idejére vált Budapest. Ez a vasút, melyhez mintát Balázs Mór Londonban látott, alkalmasnak tűnt arra, hogy a Városligetbe tervezett nagyszabású kiállításhoz szállítsa a közönséget.

  A múzeumban viszont valódi időutazás vár ránk, hiszen beülhetünk olyan vasúti kocsiba is, melyekkel 100 évvel ezelőtt utaztak a fővárosiak, vagy olyanba is, amivel esetleg már mi is – ha mondjuk a 70-es években már éltünk – utazhattunk.

  Sajnos már csak képeket láthatunk Ferenc József híres 20-as számú kocsijáról, mely jelentősen különbözött a többi motorkocsitól, és ma már csak néhány kilincs és apró darabka maradt meg belőle. De azok mind itt vannak kiállítva. De emellett is rengeteg tárgyi ereklye és történelmi dokumentum van kiállítva, amelyet nézve kedvünkre nosztalgiázhatunk, vagy éppen rácsodálkozhatunk a dicső múlt patinás darabjaira. Emlékeznek még az 1 forintos sárga villamosjegyre, az 1,50-be kerülő kék buszjegyre? Ha igen, akkor azért látogassanak el ide, ha pedig nem, akkor azért.

   

  IDŐSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT LETT TERÉZVÁROS

  2017.10.16.

  Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára adta át az Idősbarát Önkormányzat Díjat Hassay Zsófiának, Terézváros polgármesterének az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

  Balog Zoltán beszédében megerősítette: a nyugdíjprémiumot és az egyszeri kiegészítést is a novemberi nyugdíjakkal együtt fizetik ki. Az intézkedés 2 millió 750 ezer embert érint; például azokat is, akiknek az ellátását a nyugdíj alapján számítják, köztük a megváltozott munkaképességűeket vagy a fogyatékossági ellátásban részesülőket, a politikai rehabilitáltakat, az özvegyi nyugdíjasokat. Balog Zoltán kitért arra is: 2011 és 2017 novembere között a nyugdíjak 26 százalékkal emelkedtek. A miniszter az idősek megbecsülésének fontosságáról szólva azt hangoztatta, fontos, hogy a tisztelet kultúrája erősödjön Magyarországon. Szerinte ha az ország a nemzedékek szolidaritására épít, akkor azzal mindenki jól fog járni.

  Pogácsás Tibor államtitkár, Hassay Zsófia polgármester és Balogh Zoltán miniszter

  A miniszter azt is mondta, hogy a kormány a nyugdíjasok számára megteremtette a kedvezményes formájú munkavégzés lehetőségét, szövetkezeteken keresztül. Az idősebbeket érintő intézkedések között említette még az 55 év felettiek újbóli munkába állását segítő munkahelyvédelmi akciótervet, melynek keretében már 400 ezren dolgoznak. Ismertetése szerint ma Magyarország népességének 17 százaléka 65 év feletti, és "minden évben hónapokkal nő a 65 éves korban még várható egészséges éveknek a száma". Közölte azt is, az Idősek Tanácsa legközelebb szerdán ül össze, ahol mint mondta, komoly bejelentésekre számítanak.

  Balog Zoltán azt mondta, a támogatásoknál is fontosabbnak tartja, hogy a közgondolkodás idősbaráttá váljon, ezért hozták létre azokat a díjakat, amelyekkel a megbecsülésüket fejezik ki.

  Ismertetése szerint az Idősbarát önkormányzat díjra idén rekordmennyiségű, összesen 95 pályázat érkezett, ezért idén kétszer annyi, 12 település kapja meg az elismerést.    

  BÚCSÚ: TERÉZVÁROS ÜNNEPELT

  2017.10.16.

  Erős kezdésként az Alma zenekar nyitotta a kétnapos rendezvényt. A gyerekek körében népszerű együttes előadása alatt egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltak rájuk kíváncsiak. Az ismert dalokat a kicsik és szüleik együtt énekelték kedvenceikkel. A koncert után is a gyerekek voltak a főszereplők, a kerület óvódásai és a Derkovits Gyula Általános Iskola diákjai tartottak bemutatót a színpadon. A változatos óvodai és iskolai produkciók után Holcz Gábor illuzionista szórakoztatta a közönséget. A gyerekeket is bevonta a produkciójába, volt is nagy tülekedés, hogy ki menjen fel segíteni a bűvésznek.

  Bakacsi Béla nosztalgia dalcsokrot hozott az időközben lecserélődött nézősereg legnagyobb örömére. Voltak, akik a közös éneklés mellett táncra is perdültek a hangulatos előadás alatt. 

   

  Szombaton délelőtt az Alma együttes koncertjére ropták a gyerekek

  A Netz Táncprodukció interaktív műsora alatt a gyerekek különböző táncelőadásokban vehettek részt. A Momentán Társulat RögvEst név alatt futó műsorában a spontaneitásé volt a főszerep, szerencsére a közönség is vette a lapot. Az estet a Góbé zenekar koncertje és a Moldvai csángó táncház zárta, s ezen programok alatt is ki lehetett tenni a megtelt táblát az utcára. 

   

  A rendőrség és a Terézváros Közbiztonságáért Alapítvány is tartott bemutatót a búcsúban

  Vasárnap a Teréz templomban ünnepi szentmisével kezdődött a nap, amelyet a kerület közkedvelt plébánosa Horváth Zoltán atya celebrált. Az ünnepi misét körmenet zárta. A színpadi programokat a Rutkai Bori Banda nyitotta, majd az Eötvös 10-ben musicalstúdiót vezető Feke Pál énekelt népszerű magyar slágereket és musicalrészleteket. Ezután Terézváros testvérvárosai mutatkoztak be: A The Crazy Plumbers zenekar Kézdivásárhelyről, és a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület Virgonc Néptáncegyüttese, valamint a Dalárda Temerinből. Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar Holnemvolt című előadása a gyerekek körében aratott óriási sikert. 

   

  A Góbé zenekar szombat este szolgáltatta a talpalávalót

  A Lentiből érkező Kerka Táncegyüttes, hasonlóan a korábbi évekhez, idén is teljesen elvarázsolta a közönséget. A hétvége fénypontja a teljes színpadot létszámban és az egész környéket hangban kitöltő Boban Markovic Orkestar formáció volt, fergeteges koncertjükkel megkoronázták a kétnapos rendezvényt. 

   

  A kerület vezetői és a testvérvárosi delegációk is részt vettek a körmeneten

  A gasztronómia szerelmesei számára is rengeteg lehetőség volt a forgatagban, a gyümölcsborok, a különféle sajtok, kolbászok, kézműves bonbonok, kürtöskalács vagy cukormentes édességek kóstolására és vásárlására egyaránt lehetőség volt a búcsúban. Az egyre sikeresebb kerékpáros regisztráció is „kitelepült”, s a lehetőséggel sokan éltek. 

  A búcsú sztárvendége Boban Markovic és zenekara volt

  Ezeket a cikkeket olvastad már?