Az oroszok után az Airbnb-sekkel pofozkodik Soproni Tamás

Terézváros lapra szerelt IKEA-polgármestere minden sarokban ellenséget szimatol. De ki lehet még a spájzban?

A kis ravasz megelégelte, hogy sokan óriási hasznot húznak a szállásadásból: jól meghúzta őket!

A VI. kerület pehelysúly polgármestere folytatja a politikai pofozkodást. A saját bevallása szerint az önkormányzati hivatali iratokat egész egyszerűen nem értő Soproni Tamás lassan valamiféle elszabadult hajóágyúra emlékeztető utcai harcosba megy át, hiszen minden sarokban ellenséget szimatol. Nemrég diplomáciai miniháborút kirobbantva parkolóstopot hirdetett az Orosz Föderáció Nagykövetségének, legújabb kiszemelt áldozata pedig ugyan kisebb, mint a keleti medve, de mégis egy olyan jelentős réteg, mely aligha nézi jó szemmel a botcsinálta polgi ámokfutását, aki úgy mozog Terézváros élén, mint lila tehén a porcelánboltban.

A momentumos zsúrfiú konkrétan az Airbnb-szállásadókat pécézte ki, és ha már így tett, ünnepi hangulatában beléjük is rongyolt. Terézvárosi képviselő-testülete csütörtöki döntésével január 1-jei hatállyal olyan brutális sarccal szórta meg a VI. kerületi szálláskiadókat, hogy azt biztos nem teszik zsebre no meg a karácsonyfa alá!

A jelenlegi szabály az, hogy a VI. kerületi szállásadóknak parkolóhelyet kell biztosítaniuk vendégeiknek, ha pedig ezt nem tudják megtenni, pénzben megváltják a parkolóhelyet az önkormányzatnál. A megváltás összegét emelte most föl az önkormányzat a korábbi 1,2-1,5 millió forintról üzletegységtől és elhelyezkedéstől függően 2,8-5,6 millió forint közötti összegre. A pestiesen szólva pofátlanul durva adóemelés alighanem szépen földhöz csapja majd az érintetteket, az üzleteket, a szállodákat, illetve legnagyobb tömegben a rövid távú lakáskiadásra szakosodott Airbnb-seket (a kerületben ugyanis minden tizenötödik lakást így adnak ki, vagyis sokan élnek – vagy már inkább talán csak éltek(!) ebből...).

Kiművelt és kiokosított balliberálishoz méltóan Soproni persze meg tudja magyarázni az adóemelést, a sarcolást. Egyúttal ki is mutatja foga fehérjét, mikor az önkormányzat közleményében azon sivalkodik, hogy az Airbnb-üzletnek „a haszna a tulajdonosokhoz áramlik, a költsége és a következményei – például zaj, parkolás, takarítás – viszont a kerületben élőket terhelik”. A hangsúly természetesen a mondat első felén van, hiszen a nyilatkozat amiatt is hisztizik, hogy sokan „óriási hasznot húznak” az Airbnb-zésből...

Pontosabban csak húztak, mert most a lila polgi jól meghúzta őket. Vagyis kénytelenek lesznek összehúzni magukat. Soproni amúgy azt ígéri, a megemelt adókból befolyó többletforrást „a kerületben lakók életkörülményeinek javítására, a parkolási káosz mérséklésére és egy zöldebb Terézváros kialakítására” fordítják majd. Rossz nyelvek szerint a balliberális pozícióosztogatás árnyékában a felduzzasztott alpolgármesteri és tanácsnoki kar, a kerületi kádertemetőben elhelyezett párt- és elvtársak, haverok megemelt bérének kitejelésére is jól jön majd a szállásadók megkopasztása, a politikai kifizetőhelynek maszkírozott önkori büdzséjének felturbózása...

1
https://terezvaros.blogstar.hu/./pages/terezvaros/contents/blog/87390/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Itt lakó 2019-12-14 18:17:14
Miért is jár több parkoló az Oroszoknak mint az itt lakóknak? Airbnb - t meg senki ne akarjon a társasházába, tisztelet a kivételnek, csak rombolólnak és zajt csinálnak, nem lehet tölük aludni se, tapasztalatból írom, mondom!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?