Kiéhezteti a terézvárosi gyerekeket Soproni Tamás?

Mint az elefánt a porcelánboltban: az új zsúrpolgi beleszállt az önkormányzat eddigi közétkeztetési eljárásába. Kérdés, hogy amíg politikai és jogi háborúit vívja: ki eteti majd az iskolásokat és a szociális intézmények ellátottjait?

Úgy tűnik, Soproni előbb lő, aztán tölt...

Jó dolog az erőfitogtatás és a politikai cirkuszolás, de elég nagy baj, ha hiányzik mögüle a szakértelem, a tehetség és a felelősségtudat. Mindez csak arról jutott eszünkbe, hogy a VI. kerület frissen megválasztott, sem viselkedni, sem öltözködni nem tudó ön- és közveszélyes polgármestere csúcsra járatja a felelőtlen bohócpolitizálást.

Terézváros szent lila tehene, mármint momentumos Soproni Tamása – akit saját bevallása során leginkább a hivatali iratok zavarnak – ezúttal a kerületi közétkeztetésbe szállt bele, pontosabban azt rúgta fel egy barba trükkel.

Soproni polgi bejelentette: nem ízlik neki az eddigi terézvárosi közétkeztetési pályázat, vagyis nem érti annak sava-borsát. Ezért sebtiben az eddigi közétkeztetési koncessziós pályázat eredménytelenné nyilvánítását és új pályázat kiírását kezdeményezte. Többek között arra hivatkozik, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság korábban elmarasztalta a még elődje, a fideszes Hassay Zsófia vezette önkormányzatot, mert az iskolai és szociális közétkeztetés biztosítására kötött, pályázati úton elnyert szerződést annak ellenére hosszabbította meg, hogy a szolgáltatás árai emelkedtek. A fideszes testület aztán új pályázatot írt ki, amit az „az élet habos oldala” lesöpörne az asztalról, mert szerinte az eljárás folyamata is átláthatatlan, ráadásul párhuzamosan zajlik a bírósági vita is.

Soproni tehát rombol, mint veszett elefánt a porcelánboltban. Mert hát lehet fejjel nekirohanni a falnak, lehet szerződéseket szétbombázni, viszont azzal neki kell majd elszámolnia, ha az általa teremtett bizonytalanságban ne adj`isten éhen maradnak a gyerekek és az idősek...

No meg adott esetben válaszolnia kell az alábbi jogos kérdésekre is:

– Az új közbeszerzési eljárás lebonyolításáig ki fog szolgáltatást nyújtani? Netán étel nélkül maradnak a gyerekek és az idősek?
– Ha a bírósági eljárás végén kiderül, hogy a most folyó közbeszerzés szabályos volt, és a pályázó megfelelt a kiírásban, akkor megteheti-e az önkormányzat, hogy kártérítési kötelezettség nélkül felrúgja a szerződését? Ha nem, mennyibe fog ez fájni a terézvárosiaknak?
– Mi van akkor, ha kiderül, hogy jogos volt a szolgáltatói áremelkedés, amit az utóbbi évek különböző okaira (időjárás, sertéspestis stb.) visszavezethető élelmiszer-áremelkedés indokolhat?
– Mi van akkor, ha az előző önkormányzat tényleg észszerű döntést hozott azzal, hogy az emelkedő élelmiszerárak mellett is kitartott amellett, hogy ne kapjanak a korábbinál gyengébb minőségű ételt a gyerekek és az idősek?
– Ki és hogyan köszörüli ki a csorbát, melyet ez esetben az előző vezetés és a szolgálató becsületén Soproni most ejtett?

A végén még akkora lesz a cech, hogy dobra verhetik a hivatalba vizionált új IKEA bútorokat.

Ennyit akkor a fjordokról...

1
https://terezvaros.blogstar.hu/./pages/terezvaros/contents/blog/87285/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-12 13:13:56
Ez a bárgyú tekintetű libsi tényleg ennyire hülye (kunhalmiék szerint: hűjje), vagy csak tetteti magát ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?