Elképesztő: a brókerbotrány kulcsfigurájának kezében Terézváros vagyona!

Támadnak a „tiszta kezek”: Soproni Tamás momentumos polgármester Bodnár Zoltánt, a tízmilliárdos kárt okozó brókerbotrány egyik kulcsfiguráját lőtte be a VI. kerületi vagyonkezelő cég, a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. élére. Bodnár első napján megkezdte a tisztogatást! Szép, új világ?

Megáll az ész! Tombol az őrület Terézvárosban, ahol a kerület elképesztően gyengekezűnek tűnő, még az önkormányzati iratok és dokumentumok értelmezésével is vergődő vezetőcskéje – szivárványos szövetségeseinek szavazataival – kulcspozícióba ültetett egy Gyurcsány(i)-patronáltat, aki ráadásul, korántsem mellesleg az egykori SZDSZ pénzügyi gurujaként és a Kulcsár-féle brókerbotrány egyik arcaként vált hírhedtté.

Soproni Zsúrpubi Tamás előterjesztésére Terézváros balliberó testülete a VI. kerületi vagyonkezelő élére lőtte Bodnár Zoltánt. Vagyis rábízta Terézváros kasszakulcsát. A polgi szerint patronáltja korábban nem került összefüggésbe korrupciós üggyel, és – kapaszkodjatok meg, még jobban, még jobban – a legtisztább kezű szakember, akit csak ismer, és akit a Föld a hátán hord.

Bodnár Zoltán. Igen, az a Bodnár Zoltán!

Mr. Tisztakéz amúgy (via PestiSrácok) a Kulcsár Attila-féle, tizenhét évvel ezelőtti, sokmilliárdos kárt okozó brókerbotrány egyik főszereplője, a történelem szemétdombján rothadó SZDSZ egykori pénzmágusa, az SZDSZ-utód Liberálisok durván elhasalt 2014-es főpolgármester-jelöltje. Még korábban az MSZMP Központi Bizottságának szakértői tisztségét töltötte be, vagyis fekete öves vörös ingesből vedlett át szép szabad madárrá, ahogy azt tanítják. Az SZDSZ-es pénzguru a szocllib kormányok idején (1994-1998, illetve 2002-2010) volt az MNB alelnöke és az Eximbank vezérigazgatója is, no meg – és megérkeztünk a Kulcsár Attila-féle brókerbotrányhoz – a Nemzeti Autópálya Rt. vezérigazgatója és az Állami Autópálya Kezelő Rt. elnöke 2002-től éveken át...

Ezt írja róla a sajtó:

„A PestiSrácok.hu birtokába került ugyanis a K&H-per során készült sok száz órányi dokumentumértékű videofelvétel azon részlete, amelyben az Állami Autópálya Kezelő akkori vezérigazgató-helyettese, mint tanú állította: Bodnár Zoltán 2002. december 30-án, a munkaidő után arra utasította, hogy 13 milliárd forintot azonnal utaljon át a Kulcsár-féle K&H Equities számlájára. Oknyomozó cikkünkben egy tanúvallomásra hivatkozva feltártuk: 2002-ben Bodnár Zoltán, a Nemzeti Autópálya Rt. akkori vezérigazgatója és az Állami Autópálya Kezelő Rt. akkori elnöke arra utasította Hajdú Lászlót, az Állami Autópálya Kezelő Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettesét, hogy azonnal induljon vissza munkahelyére, mert át kell utalni a K&H Equitiesnek sok-sok pénzt… Hogy pontosan mennyit? Szokatlanul sokat, és szokatlan volt az is, ahogy emelkedett a milliárdos összeg a telefonbeszélgetés során. A politikával összefonódva részvény-pilótajátékot játszó Kulcsár Attila, a K&H Equities üzletágvezető brókere ugyanis az Állami Autópálya Kezelő pénzéből vásárolta fel a magyar műanyagipar gyöngyszemét, azaz a Pannonplastot. A brókerbotrány egyik kulcskérdése a magyar műanyagipar gyöngyszeméért – a Pannonplastért – folytatott harc volt. A cég részvényeinek megvásárlásához azonban milliárdok kellettek. Ennyi szabadon mozgatható tőkéje Kulcsár Attilának a K&H Equities fekete- vagy fehérkasszájában sem volt; ehhez kellettek az állami sztrádapénzek. Azok a pénzek, amelyek a jövőben megépítendő autópályák és főutak területeinek megvásárlásához voltak félretéve – elméletileg. A Pannonplastot később óriási haszonnal adták volna tovább – megvolt már az orosz vevő is. Az ügylet valóságos kiagyalóit máig nem ismerjük – a hatóságok a háttéremberek személyére nem derítettek fényt.”

Bodnár amúgy kétszer tett tanúvallomást a brókerbotrányban, s mindvégig magabiztosan vallotta, hogy nincs köze hozzá. A brókerügy tárgyalásain persze az is elhangzott, nem kicsit ismeri a minden szart jól elrendezni képes titokzatos keresztapát, a „Gyurcsányi” nevűt...

A Gyurcsány(i)-klikk „színtiszta” kegyeltjét amúgy nemcsak Soproni húzta elő a farzsebből, előmászott ám KariGeri kalapjából is, midőn nemrég a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. felügyelőbizottsági tagja lett.

Szép, új világ? Na, és ki a Keresztapa?

UPDATE: Az új seprű azonnal lefejez!

Informátorunk szerint a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. Kulcsár-szagú új bróker-vezére már első napján, pénteken páros lábbal rúgta ki a vezérhelyettest, és hétfőn fejezi le a céget, amikorra berendelte magához a többieket...

1
https://terezvaros.blogstar.hu/./pages/terezvaros/contents/blog/86429/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-11-23 15:33:08
Ez a kerítéslécfogú, korrupt, sz@rjankó, sikkasztó, aberrált liberálbolsevik, tehát ő a legalkalmasabb a közpénzek elherdálására, és lenyúlására.
Ahogy mondani szokás: KECSKÉRE KÁPOSZTÁT ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?