Gyorshír: Soproni polgármester nem érti az önkormányzati iratokat

Tengermély szakértelemmel vágott neki Terézváros vezetésének a Momentum öltözködésből felmentett ficsúrja. Soproni Tamást csak a hivatalos önkormányzati iratok zavarják, amúgy minden mással rendben van.

Rémültnek tűnik. Most már értjük, miért.

Valaki sürgősen segítsen Soproni Tamásnak! A Terézváros polgármesteri székében landolt balliberális összefogóról kiderült, nemcsak gyerekszobája nem volt, és nem tanították meg az illemre, a kulturált öltözködésre: a piros tornacipős, gyűrött cuccos október 23-i puccparádé után itt az újabb elementáris erejű baklövése.

A VI. kerületi „polgármester urat” saját bevallása szerint zavarják az önkormányzati iratok, vagyis a napi munkavégzéshez szükséges hivatalos, jogi anyagok. Ettől lehidaltok, de így mondta, szó szerint. A megoldást pedig nem abban látja, hogy ha már ennyire süket és zöldfülű, akkor majd megerőlteti magát, és beletanul, addig is megpróbál minél kisebb hibaszázalékkal ügyködni, hanem – kapaszkodjatok meg – „átalakítaná” a zavaró iratokat, és „kivezetné” a jogi szaknyelvet. Megáll az ész!

Csúcsformátumú Soproni a német szociáldemokrata pártalapítvány, a Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség nevű, szintén baloldali elkötelezettségű társadalomtudományos magazin kerekasztal-beszélgetésén – az Index tudija szerint – tolta le a nagy beismerést. Szóval imigyen az Index:

„A momentumos polgármester azt is említette, hogy a hivatalos jogi nyelvet ki kell vezetni mihamarabb, és közérthetőbbé kell alakítani az önkormányzati dokumentumokat. Jelenleg sok iratot még ő sem ért meg (sic!), csak akkor, ha a jegyzője elmagyarázza neki (sic!). `És ennek van szociális vonatkozása, elképesztően igazságtalan azokkal szemben, akik nem jártak egyetemre` – mondta Soproni, aki szerint ezt a problémát a következő egy éven belül meg lehet oldani.”

Polgármester Úr, meg lehetne oldani. Van egy ötletünk. Mármint arra, kit, honnan kellene kivezetni. Mihamarabb.

6
https://terezvaros.blogstar.hu/./pages/terezvaros/contents/blog/85946/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 6 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: Erzsébet bejegyzésére 2019-11-14 12:12:44
Kedves Erzsébet !
A blogról történő letiltásért ne is aggódjon. A történtek ismeretében - én legalábbis úgy érzem - már nem is lehet olyan fontos ennek a töppedt agyúnak a blogja.
Még egy rövidke megjegyzés, vagy ha úgy jobban tetszik, egy idézet:
• Semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.
(részlet Szent István intelmeiből)
Akinek a szobrát éppen most akarják "megfúrni" ezek a szerencsétlen, nagy hatalmú sündisznócskák !!!
Aztán, ha már így belemelegedtünk, azért érdemes lenne valami fondorlat útján megtudni ettől a bárgyú képű, érezhetően "túlképzett" sehonnaitól:
• Neked, - mint kívülállónak – mi a véleményed az intelligenciáról?
Válaszolok
Erzsébet 2019-11-13 20:59:08
Első dolga az volt velem kapcsolatban, hogy kitiltott a blogjáról Ezt egyáltalában nem személyes sértésnek vettem, hiszen emberi hangon szoktam irogatni, és csupán néhány fontos szempontra hívtam fel a figyelmét. De az feltűnő volt, hogy egy véleményemért azonnal megtorolt. Csak szóltam, hogy 1990 óta az elődje volt a legemberségesebb polgármester és a hivatalban az elődje alatt foglalkoztak az ügyfelekkel emberi hangon. Ez nem tetszett neki. Pedig azt sem tudhatta, hogy a Fideszért sem rajongok. De az emberekért igen. No ez a letiltás számomra világos bemutatkozás volt, mire számíthatunk az uralma alatt, ha nem tartozunk az ő zárt csapatába.
Válaszolok
Lajos László 2019-11-13 20:28:31
Egy település vagy önkormányzat irányítása az nem egy babazsúr.Ezt minden olyan választott és önjelöltnek illene tudnia, valamilyen társadalmi és műszaki végzettség elengedhetetlen lenne hozzá ! Régebben volt olyan hogy Államigazgatási főiskola ha ez ma a "modern" körökben nem is píszí de azért azt tudni kellene mi az amire vállalkozik valaki. Mik azok a törvények szabályok amik előírják a települések működésének működtetésének rendjét és hogyan kell azokat alkalmazni betartani .Az hogy egyeseknek minden rossz és kidobásra érett ,de semmit nem tud felmutatni amit alkalmazva lehetne irányítani egy közösség kerület város ország működését . De az irányítás felelősséggel is jár anyagi és büntetőjogi felelősséggel. Ezt tessék figyelembe venni és betartani -betartatni !
Válaszolok
kata 2019-11-13 19:45:37
Még az jutott eszembe, ennek a szerencsétlennek amúgy is olyan bamba, semmit nem értek pofája van. Az embert a hányinger fogja el ha ránéz, ha megszólal, az maga a katasztrófa.
Válaszolok
kata válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2019-11-13 19:43:29
Így igaz! Ez a szerencsétlen nem tudta mire vállalkozik, csak belecsöppent, mint Pilátus a krédóba! Szegény azt hitte, polgármesterként csupa kaland az élet! Ehelyett egész napját a jegyzővel kell töltenie, és értelmeznie a számára ismeretlen jogi szakkifejezéseket, ha nem akar még hülyébbnek látszani, mint milyen valójában. A jegyző azért /is/ van, ha a polgármester hülye, a fejére koppintson! Csak nem képzeli őurasága, mert ő egy képzetlen tahó, az önkormányzati törvényeket kihajítják, és tolvajnyelvre fordítják, hogy még ő is megértse?
Válaszolok
Hát, így van ez 2019-11-13 17:55:55
Miért pont ez a hitvány, húgyagyú momentán Momentumos senkiházi értene bármihez is, mikor a több sem ért semmihez, csak a nagy pofa van meg a készletből !!!!
A fentieket alátámasztandó:
• A világ mindenkinek annyi, amennyit megért belőle.
Nos, ez a fényre sötétülő húgyagyú a világon semmit nem ért abból, ami körülötte történik.
Így tehát ideális, - hogy úgy mondjam: született - liberálbolsevik polgármester !!!! Nem ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?